Taxaties met NWWI-keurmerk

Een taxatierapport kan nodig zijn voor het aan- en verkopen van een woning. Ook wordt een taxatierapport gebruikt voor het oversluiten van een hypotheek, een verbouwing of na een scheiding.

Hooghlanden makelaars is aangesloten bij o.a. de NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs) en het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Deze instanties werken uitsluitend met taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle taxateurs werken volgens dezelfde, betrouwbare taxatiemethode. Een NWWI gevalideerd taxatierapport wordt geaccepteerd door iedere erkende geldverstrekker in Nederland.

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Onze gecertificeerde taxateur komt langs om de woning te bekijken, tijdens dit bezoekje zal de taxateur een aantal foto's maken welke verplicht zijn als bijlage in het taxatierapport. Vervolgens wordt het taxatierapport op kantoor uitgewerkt waarna u het taxatierapport digitaal ontvangt. De opname van de taxatie kan meestal de eerst volgende werkdag plaats vinden. Wij streven er naar om het taxatierapport, na opname, binnen 48 uur gereed te hebben.

Waardebepaling of taxatie?

Een waardebepaling is een vrijblijvend advies om de woning te verkopen, dit is iets anders dan een officieel taxatierapport. De waardebepaling vindt plaats tijdens een verkoopgesprek om een inschatting te maken van de verkoopwaarde. Deze waarde is gebaseerd op de kennis en ervaring van onze makelaars en kan afwijken van de getaxeerde waarde.

Twijfelt u over een waardebepaling of een taxatierapport? Neem dan contact met ons op.

Prijs

De kosten voor een taxatierapport met NWWI-keurmerk zijn € 795,- incl. b.t.w. Dit is een all in prijs, wij rekenen geen extra kosten voor het opvragen van documenten bij het Kadaster. 

Vul onderstaand blok in voor het aanvragen van een NWWI gevalideerde taxatie.